Vrijdag 24/8 - OPENING


Doorlopend attracties en molentjes voor de kinderen

20u00
Latemse artiesten openen Latem kermis, rustige akoestische optredens, sfeermuziek

In The Mood for Latem - Latem on Stage
In the MooD for Latem staat op Latem kermis op vrijdagavond speciaal in een unieke Latemse samenstelling. The MooD speelt een unplugged XXL versie. Daarvoor gevoelig versterkt met rasechte toptalenten uit Latem zelf. Houdt u van sfeer en akoestische klanken? Dan komt u best naar de boorden van de Leie achter het Gemeentehuis op 24/8. Het wordt genieten van klanken die een feest écht laten leven. Een romantische stem, de tonen van Flamenco gitaar, zwetende ritmes, en een tapijt van klanken die de feestvierders gelukkig maakt.. Via een unplugged setting brengen deze musici de kracht van het lied naar boven. Een akoestische instrumentarium, gitaren, piano, cajon, een rauwe en een zoete stem, kortom ze geven dat puur en onversneden gevoel aan muziek. Ontroerend, meeslepend, opwindend en herkenbaar. Voor deze unieke gelegenheid krijgt u de Unplugged XXL versie. Rasechte latemnaars vervolledigen het podium. Het ritme van de Mood wordt al gedicteerd door Latemnaar en “curator” van deze avond Martijn Bal, maar voor de Latem Kermis 2018 brengen we alle generaties uit het Latemse “on stage”. 

Galant als we zijn beginnen we met de dame in het gezelschap: check out Jill Shaw. Singer songwrite-ster uit Latem, doordrongen van jazzpop & soul, die in 2016 een mijlpaal bereikt met “Dark Paradise” onder de vleugels van Joan Roan, van Belgium’s coolest live band, jawel, u raadt het….Arsenal (not only a football team). Een jaar geleden nog in de studio voor de opvolger en single “Game” met popelectro songs en de input van Belgisch producer en musician David Poltrock. 

Mag uiteraard nooit ontbreken: Coco Dascalides! Rauwe stem, zachte inborst. Rock and Roll stroomt door zijn aderen. Hoe lang hij de Latemse podia al onveilig maakt? Het is een publiek geheim.. Maar wie hem ooit mocht meemaken is het nooit vergeten. Een van de drijvende krachten én pianist bij “No Problems” maar vanavond enkel gewapend met zijn uniek stemgeluid. Dat belooft! 

Jim Cain, alias Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit Deurle. Eindeloos gefascineerd door zijn helden Dylan, Springsteen, Van Morrison, Bowie en Neil Young greep hij in 2011 voor het eerst naar een gitaar. Het resultaat zijn songs beïnvloed door wat een mens bezighoudt: illusies en onthulling, twijfel en hoop, verleden en toekomst, een lach en een traan... met een gezonde portie zelfrelativering.   

Muzikanten: 
Vincent Goeminne
kent u van The Dinky Toys, Soulbrothers en vooral veel plezier maken.
 
Joris Angenon speelde onder andere bij The Machines, Skyblasters en Dinky Toys en gaat ook door het leven als Tio Pepe bij zijn Bordellos. 
Marc van Renne bracht LP's uit onder de naam Amazing Bear. 
Martijn Bal beroerde drums en cajon bij onder andere The Dinky Toys, Tio Pepe & The Bordellos, Skyblasters, Roland...   
Serge Baker: Bass. Op zijn 13e het podium opgeduwd bij Roland. Sindsdien fijn samengespeeld met o.a. Pieter-Jan Desmet, Wigbert, Kazze&Co, HT Roberts, Bruno Deneckere, Slow Lee..
 
Vanavond regeert de liefde voor muziek... get in In The MooD for Latem

Zaterdag 25/8 - VOOR ALLE LEEFTIJDEN

15u00
Optreden: 1-2-3 Comedy Club - Koen De Wulf
Raadzaal van het gemeentehuis

Organisatie: Latemse Seniorenadviesraad

Een programma speciaal voor deelnemers met humor die een goede grap of zinspeling niet schuwen. Koen vuurt korte of langere bedoelde anekdotes op ons af en entertaint zijn publiek met oneliners. Het contact met het publiek is héél belangrijk, u krijgt echt niet eens de kans om aan andere feiten te denken! Een aanrader voor veertigers en meer.
Koen Dewulf vertelt verhalen die je tot het einde wilt horen, met grappen die bijblijven. Hij is (nog) niet de meest bekende komiek in Vlaanderen, maar zeker de meest geloofwaardige … zonder pose! Kurt Burgelman (frontman van Biezebaaze en Pary Parti)   

Toegang: € 3 (jeton geeft recht op koffie/taart of een ander drankje in de tent) 

Vooraf inschrijven gewenst via deze link.
Telefonisch kan ook op 09/282 17 00 - gemeentehuis (onthaal Brigitte)
 

16u00
SUP demonstratie en initiatie op het dorp

Organisatie:Sportraad

S
uppen (sup)  of stand-up paddle surfing is een vorm van golfsurfen op een golfsurfplank met een lengte van minimaal tien voet (3 meter) en een peddel. In tegenstelling tot gewoon golfsurfen, waar liggend of knielend met de armen gepeddeld wordt, wordt bij een stand-up paddle board gebruikgemaakt van een peddel. Deze peddel is zo'n 180 cm tot 230 cm lang. De surfer staat daarbij op de surfplank. De peddel kan gemaakt zijn van hout, van kunststof of van aluminium en is drijvend. De surfplank die gebruikt wordt is tussen de 2,5 en 4,5 meter en heeft een volume van minimaal 120 tot maximaal 300 liter, om er voor te zorgen dat de golfsurfer stabiel genoeg op de plank kan staan zonder van de plank af te vallen. Stand-up paddle surfing kan gedaan worden in zowel grote golven, kleine golfjes als op binnenwater, zoals bij ons in het dorp, op de Leie (bron Wikipedia).
  
17u00
UITGESTELD - (mini) Triathlon

- ja het bestaat, en een paar Latemnaars gaan zich aan zetten en dit organiseren; denk aan 25 meter zwemmen, 100 meter lopen, 200 m fietsen of nog meer "mini"; het wordt zotter dan zot, maar wel heel top om mee te doen :-)
18u00
BBQ van het Jaar voor alle inwoners

Schrap maar alle niet-Latem kermis activiteiten die zaterdagavond van Latem kermis.  Daar komt de DorpsBBQ aan, en naar het voorbeeld van Barcelona of andere initiatieven willen we gaan voor een maximum aantal aanwezige dorpsgenoten.   Enig probleem: we kunnen maar 1200 aanwezigen aan op die site (sic), en dit jaar zijn het verkiezingen, dus die mensen met politieke ambities moeten er ook nog allemaal bij J   Ik durf dus vragen om u snel in te schrijven. Op 15/8 hadden we bijna de 200 inschrijvingen bereikt…!

Prijs € 20 per persoon | € 5 kinderen tot 12 jaar 

Organisatie FC Latem | Meer info info@fclatem.be

Online inschrijven en betalen via deze link
18u30
BBQ 

Het harmonieorkest van Sint-Martens-Latem organiseert opnieuw een barbecue. Iedereen is van harte welkom tussen 18 en 21u in het repetitielokaal (‘t Kantientje Kortrijksesteenweg 95A). Breng gerust familie en vrienden mee!

Prijs € 18 voor volwassenen - € 9 voor kinderen

Inschrijven vóór woensdag 22 augustus

Organisatie KONINKLIJKE HARMONIE Willen is Kunnen

Inschrijven via deze link of mailen naar Ward.
22u00
Beachparty

Dat ze hier een heel jaar naar uitkijken is wat overdreven maar dat ze beter kunnen feesten dan de meesten dat is zeker – hier neemt de Latemse jeugd van het Jeugdhuis de kermis (even over) – niet te missen voor al wie zich jong wil blijven voelen !

Organisatie:
Jeugdhuis Latem

Doorlopend: tot 03u

Zondag 26/8 - VOOR GROOT EN KLEIN

10u30
Cultuurcafé

met André De Poorter over "kermis en circus" 
Cultuurcafé: met André De Poorter over "kermis en circus"

Tijdens Latem kermis vertelt André De Poorter over kermis en circus. Het circus behoort tot onze volkscultuur. Het ontstond 250 jaar geleden in Londen en is een twintigtal jaar later naar ons land overgewaaid. Vele Vlaamse familiecircussen hebben ooit rondgereisd langsheen de kermissen en heel wat circusartiesten van bij ons hebben naam gemaakt tot in het buitenland. Over dit kleurrijke circusleven van weleer vertelt André De Poorter plezante verhalen en anecdotes.
Hij brengt een gast mee: Bob De Pourque, een psycholoog met passie voor circus en lid van de Raad van Bestuur van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten . Bob zal het hebben over de huidige toestand van het circus in Vlaanderen.
De aanwezigen zullen ook kunnen genieten van een film over de legendarische Vlaamse artiest Bill Kartoum die anderhalf jaar geleden op 88 jarige leeftijd overleed.
Zondag 26 augustus om 10u30

Organisatie: Cultuurraad, locatie Raadzaal

Prijs:
€ 5

Inschrijven: via deze link

Meer info: info@cultuurraadlatem.be
12u00
LatemZingt - DeurleZingt
met gratis aperitief

Nog een traditie, wat ooit begon als een “Sing for the climate” is nu meer dan dat: een gelegenheid om het samen-gevoel één keer per jaar te accentueren.
Bekijk hier het filmpje van 2012


Organisatie: Comité Latem kermis en De Camino's | Latem in wandelpas i.s.m. Allez Chantez!
15u00
Kindernamiddag

Een namiddag voor de gezinnen met kinderen en in samenwerking met gemeente en kermiscomité: een ontdekkingstocht op het dorp met allerlei activiteiten.
16u00
Goochelshow

Clown Bobo's Biebedie Babedie Boe show met zang, dans, spel en komisch goochelen (voor kinderen en hun ouders, en grootouders)

Locatie: Raadzaal Gemeentehuis

Organisatie: Gezinsbond Latem Deurle
18u00
Optreden Regi Penxten 

Momenteel hot in Duitsland en in Zuid-Afrika - deze zomer gewoon in de achtertuin van ons dorp - king van de ambiance
Noteer alvast zondagavond 26 augustus om 18u
DJ Regi - handjes in de lucht :-)
Be there !
20u00
DJ set FC Latem - DJ Stijn Hoebeke

Flitsend op de flank, recht naar doel, en ambiance verzekerd. In zijn vrije tijd is hij ook spits bij kampioenenploeg FC Latem. ook benieuwd of hij even flitsend uit de hoek komt op Latem kermis - ideaal als afsluiter na Regi en opwarmer voor het vuurwerk knalt.

DJ Stijn als het ware tussen twee grootmeesters als Regi en Crazy Sir G, komt dat zien !
21u45
Vuurwerk 

Ze komen van heinde en verre om dit te zien, zelfs in Knokke hebben ze nog nooit zo'n vuurwerk gezien en voor ons in Latem is dat een opsteker ! Kwatongen beweren dat sommige Latemnaars maar één keer per jaar hun huizen verlaten voor het dorp en dat is op het moment van het traditionele vuurwerk - fake news... !! 
Vorig jaar een superdeluxe editie, benieuwd wat het dit jaar gaat worden ! Worden we dit jaar opnieuw weg geknald met bouquets die ze ons allen benijden? Ik denk het wel en ik ben niet alleen!

Locatie: Aan de boorden van de Leie, achter het Gemeentehuis
22u
Partytime - Passion for Music
met Crazy Sir-G (doorlopend tot 01u)
Gevonden op YouTube en niks meer aan toe te voegen: 

Serge was born in Belgium as the 5th son of a family of 8.
He becomes a gymnastics champion at the age of 16 and as a break-dancer he does not hesitate to perform in the streets to get noticed.
His love for dance and music makes him leave school at that same age and after getting noticed by a producer he forms the group “BB Jerome and the Bang Gang” during the ‘90s.
After getting injured during one of his shows due to an accident he needs several months of revalidation, after which doctors advise him to find another occupation. Serge knows that in his heart he cannot follow the doctor’s advice because he is too deeply in love with the scene, the dance and the music.
He can’t imagine a future where he’s not performing and so after several years he decides it is time get behind the decks again and revive his show by cutting himself loose and unleash his full potential as a solo act: 

Crazy Sir-G is born!

Maandag 27/8 - TRADITIONELE KERMIS

09u00
Traditionele geitenkeuring

11u00
Wagenspel - Toneel Vrank en Vroom

We kunnen er niet omheen: de gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht en dat is ook Toneel Vrank en Vroom met 'Adam en Eva' als jubileumproductie niet ontgaan. We zijn hiertoe aan ons 50e wagenspel en volgen het wel en wee van een aantal dorpsfiguren die zich voor het eerst kandidaat willen stellen voor het burgemeestersambt. Afgunst en kleine vetes steken onvermijdelijk de kop op wanneer mannen en vrouwen elk met een lijst op de proppen komen, waarbij het geheel wordt doorspekt met een pittige knipoog naar de plaatselijke politiek.  

Met: Bob Coppieters, Gerda De Wilde, Linda Rouges, Frieda Simoens, Marijke Vandenbroecke en Bruno Van de Putte.
12u00
Lunch op het dorp

Keuze uit:
  • kalfstong
  • Vischotel
  • Varkenshaasje

Organisatie: Kermiscomité i.s.m. FC Latem

Prijs: € 20 (kinderen tot 12 jaar € 10) - GRATIS aparitief

Inschrijven: via deze link of via Brigitte 09 282 17 70.
12u00-15u30
Gino Dee is terug van weggeweest op maandagmiddag !

Reeds jarenlang actief in het muzikale circuit, brengen Gino & Franky op hun optredens de beste muziek op alle evenementen,
van verjaardagsfeesten, recepties, artiestenparades tot de grootste evenementen...
De aanstekelijke combinatie van live muziek met keyboards en zang van Gino en het dj-werk van Franky verweven tot één geheel brengt elk evenement tot een hoogtepunt met écht allerlei combinaties van verschillende muzikale genres...
15u00
Pierke - poppenkast

Zoals ze zelf zeggen: voor jong en oud, typische Gentse humor met een knipoog naar de actualiteit – en de papa’s en mama’s mogen ook meedoen aan de discussies hoorden we !

17u00
Vlaamse hits en schlagers

Jaarlijkse traditie met DJ Pieter (en we stoppen niet bij de Top 40 !)

20u00
Doorlopend DJ’s en mogelijke surprise acts tot 0u30

DJ Pieter, DJ David Latour, DJ Eric Yamazawa e.a.

Woensdag 29/8 - VOOR DE SPORTERS EN SUPPORTERS!

18u00
Parochianenkoers

Organisatie: Sportraad - Latemse loopclub - Wielerclub De Leievrienden

Locatie: omgeving Sporthal

Meer info en inschrijven: via de Sportraad

Donderdag 30/8 - VOOR DE SENIOREN VAN LATEM ÉN DEURLE!

14u00
Seniorennamiddag

Locatie: Sporthal - Hoge Heirweg 64

Senioren van Latem en Deurle vieren samen kermis.
U kent Ann Helena Kenis vast als de energieke Kringloopwinkelvrouw uit Belgium’s Got Talent of van de TV Limburg Vertellingen. Als voormalig bankbediende kwam ze tot de vaststelling dat ze iets miste: een podium. Sindsdien haalde zij haar schade meer dan in. Ze speelde de hoofdrol in My Fair Lady, deelde het podium met Guido Belcanto en ze toert momenteel door Vlaanderen en Nederland met cabaretvoorstellingen en zangshows.  

Wat mag U verwachten?
Heerlijke en herkenbare muziek uit de jaren ’40 tot ’80 die met veel humor aan elkaar wordt gepraat. Ann Helena Kenis neemt U mee naar de tijd toen crooners als Frank Sinatra en Doris Day uit de radio schalden. U mag gezellig mee flaneren op de Champs-Elysées, op de deuntjes van Edith Piaf én U mag meezingen met Vlaamse en Nederlandse klassiekers. Kom gezellig af, we gaan ons amuseren!


Na een welkomstdrankje brengt een wervelende Ann Helena Kenis met haar muzikale onewomanshow u in de kermissfeer. Tussenin kan u even verpozen met koffie/thee en gebak

Inkom:  € 3

Organisatie: Latemse SeniorenAdviesraad.

Inschrijven
is nodig 
en kan via het inschrijfstrookje in de LSAR Nieuwsbrief of via info@seniorenraad-latem-deurle.be