Vrijdag 24/8 - OPENING


Doorlopend attracties en molentjes voor de kinderen

20u00
Latemse artiesten openen Latem kermis, rustige akoestische optredens, sfeermuziek

Martijn Bal (The MooD)– Nils De Caster

Gezellig samenzijn voor iedereen met muziek, hapjes en drankjes, tot 24u.

Zaterdag 25/8 - VOOR ALLE LEEFTIJDEN

16u00
Optreden: 1-2-3 Comedy Club - Koen De Wulf

Gezellig samenzijn voor de Latemse senioren17u00
SUP demonstratie en initiatie op het dorp

Organisatie:Sportraad

S
uppen (sup)  of stand-up paddle surfing is een vorm van golfsurfen op een golfsurfplank met een lengte van minimaal tien voet (3 meter) en een peddel. In tegenstelling tot gewoon golfsurfen, waar liggend of knielend met de armen gepeddeld wordt, wordt bij een stand-up paddle board gebruikgemaakt van een peddel. Deze peddel is zo'n 180 cm tot 230 cm lang. De surfer staat daarbij op de surfplank. De peddel kan gemaakt zijn van hout, van kunststof of van aluminium en is drijvend. De surfplank die gebruikt wordt is tussen de 2,5 en 4,5 meter en heeft een volume van minimaal 120 tot maximaal 300 liter, om er voor te zorgen dat de golfsurfer stabiel genoeg op de plank kan staan zonder van de plank af te vallen. Stand-up paddle surfing kan gedaan worden in zowel grote golven, kleine golfjes als op binnenwater, zoals bij ons in het dorp, op de Leie (bron Wikipedia).
  
19u00
BBQ van het Jaar voor alle inwoners22u00
Beachparty
Dat ze hier een heel jaar naar uitkijken is wat overdreven maar dat ze beter kunnen feesten dan de meesten dat is zeker – hier neemt de Latemse jeugd van het Jeugdhuis de kermis (even over) – niet te missen voor al wie zich jong wil blijven voelen !

Organisatie:
Jeugdhuis Latem

Doorlopend: tot 03u

Zondag 26/8 - VOOR GROOT EN KLEIN

10u30
Cultuurcafé: met André De Poorter over "kermis en circus" 
Het circus behoort tot onze volkscultuur. Het ontstond 250 jaar geleden in Londen en is een twintigtal jaar later naar ons land overgewaaid. Vele Vlaamse familiecircussen hebben ooit rondgereisd langsheen de kermissen en heel wat circusartiesten van bij ons hebben naam gemaakt tot in het buitenland. Over dit kleurrijke circusleven van weleer vertelt André De Poorter plezante verhalen en anecdotes. Hij brengt ook een gast mee die een nauwe band heeft met het hedendaagse circus. De aanwezigen zullen ook kunnen genieten van een film over de legendarische artiest Bill Kartoum.


Organisatie:
Cultuurraad, locatie Raadzaal

Prijs:
€ 5

Inschrijven: 
via info@cultuurraadlatem.be
12u00
LatemZingt - DeurleZingt (onder voorbehoud)
met gratis aperitief

Nog een traditie, wat ooit begon als een “Sing for the climate” is nu meer dan dat: een gelegenheid om het samen-gevoel één keer per jaar te accentueren.

Organisatie: Cultuurraad en het Gemeentebestuur, met de actieve steun van de Milieuraad
 
15u00
Kindernamiddag
Een namiddag voor de gezinnen met kinderen en in samenwerking met gemeente en kermiscomité: een ontdekkingstocht op het dorp met allerlei activiteiten.
16u00
Goochelshow
Clown Bobo's Biebedie Babedie Boe show met zang, dans, spel en komisch goochelen (voor kinderen en hun ouders, en grootouders)

Locatie: Raadzaal Gemeentehuis

Organisatie: Gezinsbond Latem Deurle
18u00
Optreden Regi Penxten 

Momenteel hot in Duitsland en in Zuid-Afrika - deze zomer gewoon in de achtertuin van ons dorp - king van de ambiance
Noteer alvast zondagavond 26 augustus om 18u
DJ Regi - handjes in de lucht :-)
Be there !

Op zaterdag 2 juni deed Regi in onze gemeenteschool een oproep voor Latem Kermis - bekijk het hier:

(link)
20u00
DJ set FC Latem - DJ Stijn Hoebeke

Flitsend op de flank, recht naar doel, en ambiance verzekerd. In zijn vrije tijd is hij ook spits bij kampioenenploeg FC Latem. ook benieuwd of hij even flitsend uit de hoek komt op Latem kermis - ideaal als afsluiter na Regi en opwarmer voor het vuurwerk knalt.

DJ Stijn als het ware tussen twee grootmeesters als Regi en Crazy Sir G, komt dat zien !
21u45
Vuurwerk 

Ze komen van heinde en verre om dit te zien, zelfs in Knokke hebben ze nog nooit zo'n vuurwerk gezien en voor ons in Latem is dat een opsteker ! Kwatongen beweren dat sommige Latemnaars maar één keer per jaar hun huizen verlaten voor het dorp en dat is op het moment van het traditionele vuurwerk - fake news... !! 
Vorig jaar een superdeluxe editie, benieuwd wat het dit jaar gaat worden ! Worden we dit jaar opnieuw weg geknald met bouquets die ze ons allen benijden? Ik denk het wel en ik ben niet alleen!

Locatie: Aan de boorden van de Leie, achter het Gemeentehuis
22u
Partytime - Passion for Music
met Crazy Sir-G (doorlopend tot 01u)

gevonden op YouTube en niks meer aan toe te voegen: 

Serge was born in Belgium as the 5th son of a family of 8.
He becomes a gymnastics champion at the age of 16 and as a break-dancer he does not hesitate to perform in the streets to get noticed.
His love for dance and music makes him leave school at that same age and after getting noticed by a producer he forms the group “BB Jerome and the Bang Gang” during the ‘90s.
After getting injured during one of his shows due to an accident he needs several months of revalidation, after which doctors advise him to find another occupation. Serge knows that in his heart he cannot follow the doctor’s advice because he is too deeply in love with the scene, the dance and the music.
He can’t imagine a future where he’s not performing and so after several years he decides it is time get behind the decks again and revive his show by cutting himself loose and unleash his full potential as a solo act: 

Crazy Sir-G is born!

Maandag 27/8 - TRADITIONELE KERMIS

09u30
Kerkdienst 

Locatie: Sint-Martinuskerk
09u00
Traditionele Geitenkeuring

11u00
Wagenspel door Vrank en Vroom (onder voorbehoud)

Toneel Vrank en Vroom presenteert u deze vrolijke eenakter, als wagenspel, over drie bijzondere koppels in de typische, volkse Gaston Martensstijl.

12u00
Lunch op het dorp

Organisatie: Kermiscomité ism FC Latem

Prijs: € 15 (kinderen tot 12 jaar € 10)

Inschrijven: via de gemeente - brigitte.dierickx@sint-martens-latem.be
15u00
Pierke - poppenkast

Zoals ze zelf zeggen: voor jong en oud, typische Gentse humor met een knipoog naar de actualiteit – en de papa’s en mama’s mogen ook meedoen aan de discussies hoorden we !

17u00
Vlaamse hits en schlagers

Jaarlijkse traditie met DJ Pieter (en we stoppen niet bij de Top 40 !)

20u00
Doorlopend DJ’s of surprise acts tot 0u30

DJ David Latour e.a.